Porttelefon & taggar


Så här fungerar porttelefonen

Porttelefonen har en bildskärm som visar en lista över de boende i trappuppgången som är anslutna till systemet. Endast namn visas på skärmen, inte telefonnummer.


Besökare söker ditt namn på bildskärmen, trycker på knappen intill namnet, och porttelefonen ringer upp dig. För boende i Berghus 3, Sjöviksvägen 114, visas telefonnumret 08-428 86 09 på mobiltelefonen vid uppringning. För Berghus 4, Sjöviksvägen 124 & 128, visas 08-80 64 04. Dessa telefonnummer tillhör inpasseringssystemet och kan inte användas för att ringa tillbaka. Det rekommenderas att spara numret i din telefon under namnet "porttelefon" så att du ser vem som ringer.


Du bör först fråga vem som ringer innan du öppnar porten. Du öppnar porten genom att trycka på siffran FEM (5) på din telefon efter att ha blivit uppringd.

Tidsinställningar för porttelefonen


För att undvika busringningar är porttelefonen stängd mellan kl. 22.00 och 06.00, vilket innebär att det inte går att söka och ringa på ditt namn under den tiden. Du kan dock öppna porten även under dessa timmar, men endast för personer som känner till och slår in ditt telefonnummer på porttelefonen.


Du kan registrera flera telefonnummer i systemet, exempelvis för andra familjemedlemmar. Du kan också välja att vara anonym, vilket innebär att ditt namn inte visas i porttelefonens lista. Även som anonym kan du öppna porten för dina gäster om de känner till och slår in ditt telefonnummer.


Nyinflyttad och vill ansluta dig till porttelefonen?

Du behöver fylla i en blankett för att vi ska kunna behandla dina personuppgifter.


Byte av telefonnummer

Om du vill byta, ändra eller lägga till ett telefonnummer, fyll i blanketten "Uppdatering av uppgifter".


Tagg, blipp eller nyckelbricka

Varje lägenhet har ett bestämt antal taggar utdelade enligt följande:

  • 1:or får två taggar
  • 2 & 3:or får tre taggar
  • 4:or och större lägenheter får fyra taggar


Om en tagg blir borttappad ska den omedelbart spärras genom att skicka ett e-postmeddelande till "passersystem@bergkanten.se". Om du behöver fler taggar, fyll i blanketten "Beställning av extrataggar". Taggen hämtas hos Automatic Alarm efter godkännande från styrelsen. Du betalar själv kostnaden, som för närvarande är 195 SEK per styck.


Dörrar som kan öppnas med tagg

Följande dörrar och områden kan öppnas med tagg:

  • Entréerna på Sjöviksvägen 114, 124 & 128
  • Cykelförråden och soprummen på specificerade adresser
  • Pingisrummet/gymmet och ytterligare utrymmen i Berghus 3 och 4
  • Spången och grinden på baksidan av Berghus 3 och 4


Entrédörrarna kan även öppnas med nyckel, via appen "RCO Access" eller genom att söka upp boendes namn i inpasseringssystemet.


Digitala skärmar

Alla boendes namn tillsammans med annan nyttig information visas på skärmar vid våra entréer. Kontakta styrelsen om uppgifterna inte stämmer.

unsplash