Till dig som är nyinflyttat

 
 
 


Håll dig uppdaterad, prenumerera på föreningen nyhetsbrev

Välkommen till Brf Bergkanten i Liljeholmen

Grattis till köpet av din lägenhet och välkommen till oss.

Vi har samlat en del praktiska råd till dig som är ny medlem i Brf Bergkanten i Liljeholmen.

 

Bredband & kabel-TV 

Avgift för bredband och kabel-TV är obligatorisk och kommer att specificeras som en separat post på din avgiftsavi, utöver den ordinarie avgiften för din lägenhet.


Du är själv ansvarig för att kontakta Telia för att ansluta dig till tjänsten. Det enklaste sättet att göra detta är att beställa tjänsten online hos Telia i god tid. Vid försäljning eller flytt ska du avsluta ditt abonnemang, inte göra en flyttanmälan.


Utrustningen, bestående av en TV-box samt en bredbands- och WiFi-router, tillhör lägenheten och ska lämnas kvar vid försäljning. Om utrustningen saknas, kontakta säljaren. För support, felanmälan och nybeställning av utrustning, vänligen kontakta Telia. Läs mer och beställ här.

 

Bostadsrättstillägg

Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg hos Trygg-Hansa. Tillägget täcker fasta inventarier som vitvaror, kranar, duschglas med mera. Det innebär att du endast behöver en hemförsäkring för ditt lösöre, såsom möbler och kläder. Det är valfritt att välja försäkringsbolag och du behöver inte välja samma försäkringsbolag som föreningen.


Cykel- och barnvagnsrum

I Berghus 3 (Sjöviksvägen 114) och Berghus 4 (Sjöviksvägen 124 & 128) finns rum för cyklar och barnvagnar. I Berghus 3 hittar du cykelrummet på markplan med ingång från gatan. I Berghus 4 finns ett mindre cykelrum direkt innanför dörren samt ytterligare cykel- och barnvagnsrum i källaren för båda husen. Vänligen förvara inte barnvagnar i cykelrum, loftgångar eller trapphus.


Elavtal

Som medlem ansvarar du själv för att teckna ett eget elavtal. Föreningen har inget gemensamt elavtal.


Extra förråd

Ett antal extra förråd finns tillgängliga för uthyrning via styrelsen.


Extra nyckel

För att beställa extra nycklar, kontakta Cartego och ange systemnumret samt märkningen som finns på din lägenhetsnyckel. Systemnumret består av tre bokstäver följt av två eller tre siffror, och märkningen finns till vänster under systemnumret. Kostnaden för kopiering av nycklar betalas av dig. Ta med giltig ID-handling och den senaste inbetalningsavin till föreningen som bevis på att du bor på adressen.


Adress: Västberga Allé 5, 126 30  Hägersten

Telefon: 08 588 155 00

Mail: order.stockholm@certego.se


Extra taggar/blipp

Vid behov kan extra nyckelbrickor beställas av den boende till en kostnad av 195 SEK inklusive moms per styck. Fyll i denna blankett.Fastighetsbeteckning

Brf Bergkanten i Liljeholmen omfattar fastigheten Druvmusten 1 (Berghus 4, Sjöviksvägen 124 & 128) och Vinprovaren 1 (Berghus 3, Sjöviksvägen 114).


Garage

Föreningen har nyttjanderätt till 63 garageplatser i Bergrumsgaraget. Om du är intresserad, kontakta Parkando själv och teckna avtal. Det är viktigt att du uppger att du bor i Brf Bergkanten i Liljeholmen för att få rabatten. Priset är för närvarande 1700 kronor (från 230101) per månad.


Terrasser

Föreningen har två terrasser för medlemmarnas användning. Terrassen för Berghus 3 ligger på våning sex och för Berghus 4 på våning två. Var vänlig och ta hänsyn till dina grannar som bor närmast terrassen och läs gärna föreningens trivselregler.


Soprum, återvinning och grovsopor

I föreningens båda hus finns soprum och du kan återvinna följande:

  • Hushållsavfall
  • Matavfall
  • Plastförpackningar
  • Pappersförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Glas, färgat och ofärgat
  • Batterier (finns i miljörummet i Berghus 4)
  • Glödlampor och lysrör


Grovsopor hör inte hemma i dessa utrymmen och föreningen debiteras för felhantering varje gång detta inträffar. Närmaste återvinningscentral hittar du här.


Porttelefon & Inpassering

Om du vill kunna släppa in besökare i huset utan att behöva gå ner och öppna entrédörren, behöver du registrera ditt telefonnummer hos föreningen. Flera telefonnummer per lägenhet kan läggas in i systemet. För att ditt nummer ska kunna registreras måste du vara medlem och/eller boende i föreningen.

Fyll i blanketten, se till att den är komplett ifylld och signerad (endast av myndiga personer), och lämna den i föreningens postbox på Sjöviksvägen 124 eller skicka den till styrelsen@bergkanten.se.

Mer information om porttelefoni hittar du här.

Allmänt om föreningen

Brf Bergkanten i Liljeholmen förvärvade fastigheterna Druvmusten 1 och Vinprovaren 1 år 2016. Föreningen omfattar adresserna Sjöviksvägen 106-136. Föreningen består idag av 91 lägenheter med bostadsrätt och två kommersiella lokaler med hyresrätt. Den totala boarean är 6 334 kvm, och de kommersiella lokalerna upptar 810 kvm.

Marken
Föreningen äger marken.


Gemensamma utrymmen
Tillgängliga gemensamma utrymmen inkluderar en gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd, innergård samt två takterrasser utrustade med belysning och planteringar.


Internet och digital TV
Föreningen är ansluten till Telia, som levererar internetanslutning och digital-TV. En digitalbox för TV ingår i lägenheten. En obligatorisk avgift på 220 kr per månad tillkommer.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk.
Fönster: 3-glas.


Vattenförbrukning
I varje lägenhet finns mätare för individuell mätning av varmvattenförbrukning. Kostnaden för faktisk förbrukning tillkommer på månadsavgiften och är för närvarande 44 kr/KBM (från och med 2023-02-01).


Garage
Föreningen har nyttjanderätt till 63 garageplatser i Bergrumsgaraget.

unsplash