Till dig som är nyinflyttat

 
 
 


Håll dig uppdaterad, prenumerera på föreningen nyhetsbrev

Välkommen till Brf Bergkanten i Liljeholmen

Grattis till köpet av din lägenhet och välkommen till oss.

Vi har samlat en del praktiska råd till dig som är ny medlem i Brf Bergkanten i Liljeholmen.

 

Bredband & kabel-TV 

Avgift för bredband och kabel-TV är obligatorisk och läggs till som en separat post på din avgiftsavi, utöver den ordinarie avgiften för din lägenhet.


Du själv är ansvarig att kontakta Telia för att ansluta dig till tjänsten. Lättast gör du detta online hos Telia och beställer tjänsten i förväg. Vid försäljning/flytt, du ska avsluta abonnemanget, ej göra flyttanmälan.


Utrustningen, en TV-box + en bredbands- och WiFI-router, hör till lägenheten och skall lämnas kvar vid försäljning. 

Om utrustning saknias kontakta säljaren. För support, felanmälan och nybeställning av utrustning, kontakta Telia: Läs mer och beställ här.

 

Bostadsrättstillägg

Föreningen har ett kollektiv bostadsrättstillägg hos Trygg-Hansa. Tillägget täcker "fasta inventarier", dvs saker som tillhör lägenheten (vitvaror, kranar, duschglas mm). Det betyder att du behöver endast ha en hemförsäkring för dina möbler, kläder mm (lösöre). Det är valfritt att välja försäkringsbolag och du behöver inte välja samma försäkringsbolag som föreningen har valt.

 

Cykel och barnvangsrum

Både i Berghus 3 (Sjöviksvägen 114) och Berghus 4 (Sjöviksvägen 124 & 128) finns det rum för cyklar och barnvagnrum. I berghus 3, du hittar ett cykelrum på markplan, ingång från gatan.

I berghus 4 hittar du ett mindre cykelrum innanför dörren. Det finns extra (stora) cykelrum och barnvagnrum i källaren i båda husen.

Vänligen respektera att barvagnar inte ska förvaras i cykelrummen, loftgångar eller trapphus.

 

Elavtal

Som medlem, man ansvarar själv att teckna elavtal för eget bruk. Föreningen har inget gemensamt elavtal.


Extra förråd

Vi har ett par extra förråd som kan hyras genom styrelsen.


Extra nyckel

För att beställa extra nycklar kontaktar du Cartego och anger systemnumret samt märkningen som finns på lägenhetsnyckel.

Systemnumret är tre bokstäver följt av två eller tre siffror, märkningen hittar du till vänster under systemnumret. Du betalar själv kostnaden för kopiering av nycklar. Ta ta med ID handling samt senaste inbetalningsavin till föreningen som bevis att du bor på adressen.


Adress: Västberga Allé 5, 126 30  Hägersten

Telefon: 08 588 155 00

Mail: order.stockholm@certego.se


Extra taggar/blipp

Om behov finns kan extra nyckelbrickor beställas av den boende till en kostnad av 195:-/st inklusive moms. Fyll i denna blankett.


Fastioghetsbeteckning

Brf Bergkanten i Liljeholmen består av fastigheten Druvmusten 1 (Berghus 4, Sjöviksvägen 124 & 128) och Vinprovaren 1 (Berghus 3, Sjöviksvägen 114).


Garage

Föreningen har nyttjanderätten till 63 garageplatser i Bergrumsgaraget. Om du är intresserad, du kontaktar Parkando själv och tecknar avtal. Det är viktigt att du talar om att du bor i Brf Bergkanten i Liljeholmen för att ta del av rabatten. Priset är för närvarande 1700 kronor (från 230101) per månad. 


Terrassen

Föreningen hat två terrasser till medlemmar utnyttjande. Berghus 3 har strassen på våning sex. Berghus 4 har terrassen placerad på våning två. Vänligen tänk på dina grannar som bor närmast terrassen och läs gärna föreningen trivselregler. 


Soprum, återvinning och grovsopor

I föreningens båda hus finns soprum och du kan återvinna följande.

  • Hushållsavfall 
  • Matavfall
  • Plastförpackningar
  • Pappersförpackningar
  • Metallförpackningar
  • Glas, färgat och ofärgat
  • Batterier (finns i miljörummet i Berghus 4)
  • Glödlampor och lysrör


Grovsopor hör inte i dessa rum och föreningen debiteras för felhantering varje gång någon gör fel. Närmaste återvinningscentral hittar du här.


Porttelefon & inpasering

Om du vill du kunna släppa in besökare i huset utan att behöva gå ner och öppna entrédörren, behöver du anmäla ditt telefonnummer till föreningen. Flera telefonnummer per lägenhet kan laggas in i systemet. För att ditt nummer ska kunna laggas in i systemet, ska du vara medlem och/eller boende i föreningen.

Fyll i och lämna in blanketten komplett ifylld och signerad (endast myndiga) i föreningens postbox, Sjöviksvägen 124 eller skicka den till styrelsen@bergkanten.se.

Mer information om porttelefoni hittar du här.Allmänt om föreningen

Brf Bergkanten i Liljeholmen förvärvade fastigheten Druvmusten 1 och Vinprovaren 1 år 2016. Föreningen omfattar adresserna Sjöviksvägen 106-136 och. Föreningen består idag av 91 lägenheter med bostadsrätt och 2 kommersiella lokaler med hyresrätt. Total boarea är 6 334 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på 810 kvm.

Marken
Föreningen äger marken.


Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd, innergård samt två takterrasser med belysning och planteringar.


Internet och digital TV
Föreningen är ansluten till Telias som levererar internetanslutning och digital-TV. En digitalbox för TV hör till lägenheten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk. Fönster: 3-glas.


Vattenförbrukning
Mätare för individuell varmvattenmätning finns i varje lägenhet och separat debitering för faktisk förbrukning tillkommer på månadsavgiften. Kostnaden är för närvarande

44 kr/KBM (20230201).


Garage
Föreningen har nyttjanderätten till 63 garageplatser i Bergrumsgaraget.

unsplash