Om Brf Bergkanen i Liljeholmen

Om oss

BRF Bergkanten i Liljeholmen är en äkta bostadsrättsförening som ligger vid Liljeholmskajen i Stockholm. Föreningen, som bildades 2015, består av 91 lägenheter fördelade på två byggnader, kända som Berghus 3 och Berghus 4. Varje byggnad har en takterrass som är tillgänglig för föreningens medlemmar. För år 2019 har föreningen tilldelats betyget A.


Bostadsrättsföreningen äger också två kommersiella lokaler. Den ena lokalen är en förskola belägen i Berghus 3, komplett med en lekplats på taket som är öppen för föreningens medlemmar på kvällar och helger. Den andra lokalen, som ligger i Berghus 4, är uthyrd som yogastudio.


Liljeholmstorget, en viktig knutpunkt för tunnelbana, tvärbana och bussar, ligger bara tio minuters promenad bort. Även Årstabergs pendeltågsstation och Årstadals tvärbana är inom gångavstånd. Parkeringsplatser finns att hyra i Bergrumsgaraget som ligger i direkt anslutning till bostadsbyggnaderna.


Kontakta oss:

Kontakt styrelsen: (alla i styrelsen får en kopia):
styrelsen@bergkanten.se


Postadress:

Sjöviksvägen 124, 117 57 Stockholm


Digital brevlåda
Brf Bergkanten i Liljeholmen
NABO 114370, FE 617
107 76 Stockholm


E-past digitala fakturor:
pax0000@privatgirot.se


Allmänt om föreningen

Brf Bergkanten i Liljeholmen förvärvade fastigheten Druvmusten 1 (Berghus 4, Sjövikavägen 124 & 128) och Vinprovaren 1 (Berghus 3, Sjöviksvägen 114) år 2016. Föreningen omfattar adresserna Sjöviksvägen 106-136 (ej 126). Föreningen består idag av 91 lägenheter med bostadsrätt och 2 kommersiella lokaler med hyresrätt. Total boarea är 6 334 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på 810 kvm.

Marken
Föreningen äger marken.


Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd, innergård samt två takterrasser med belysning och planteringar.


Internet/TV
Föreningen är ansluten till Telia och Telia Triple Play med Internetanslutning, digital-TV och IP-telefoni. En digitalbox för TV hör till lägenheten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer för TV, bredband och IP-telefoni.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk. Fönster: 3-glas.


Vattenförbrukning
Mätare för individuell varmvattenmätning finns i varje lägenhet och separat debitering för faktisk förbrukning tillkommer på månadsavgiften (uppskattad kostnad för denna lägenhet är ca 88 kr/månad).


Garage
Föreningen har nyttjanderätten till 63 garageplatser i Bergrumsgaraget.

unsplash