Om Brf Bergkanen i Liljeholmen

Om oss

BRF Bergkanten i Liljeholmen är en äkta bostadsrättsförening med 91 lägenheter och ligger på Liljeholmskajen i Stockholm. Byggnaderna som benämns Berghus 3 respektive Berghus 4 har var sin takterrass för föreningens medlemmar. Föreningen bildades år 2015 och har fått betyget A för år 2019.


Bostadsrättsföreningen äger två kommersiella lokaler, den ena är en förskolelokal och är belägen i Berghus 3. Till förskolan hör en gård på taket med lekplats som på kvällar och helgen är öppet för föreningens medlemmar. Den andra är belägen i Berghus 4 och hyrs ut som yogastudio.


Liljeholmstorget som är en knutpunkt för tunnelbana, tvärbana och bussar ligger endast 10 minuters promenadväg bort. Även Årstabergs pendeltågsstation och Årstadals tvärbana ligger inom gångavstånd. Parkeringsplatser finns att hyra i Bergrumsgaraget som ligger i anslutning till husen.Håll dig uppdaterad, prenumerera på föreningen nyhetsbrev

 
 
 

Allmänt om föreningen

Brf Bergkanten i Liljeholmen förvärvade fastigheten Druvmusten 1 (Berghus 4, Sjövikavägen 124 & 128) och Vinprovaren 1 (Berghus 3, Sjöviksvägen 114) år 2016. Föreningen omfattar adresserna Sjöviksvägen 106-136 (ej 126). Föreningen består idag av 91 lägenheter med bostadsrätt och 2 kommersiella lokaler med hyresrätt. Total boarea är 6 334 kvm och de kommersiella lokalerna ligger på 810 kvm.

Marken
Föreningen äger marken.


Gemensamma utrymmen
Gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum, rullstolsförråd, innergård samt två takterrasser med belysning och planteringar.


Internet/TV
Föreningen är ansluten till Telia och Telia Triple Play med Internetanslutning, digital-TV och IP-telefoni. En digitalbox för TV hör till lägenheten. Ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/månad tillkommer för TV, bredband och IP-telefoni.

Byggnadssätt

Ventilation: Mekanisk. Fönster: 3-glas.


Vattenförbrukning
Mätare för individuell varmvattenmätning finns i varje lägenhet och separat debitering för faktisk förbrukning tillkommer på månadsavgiften (uppskattad kostnad för denna lägenhet är ca 88 kr/månad).


Garage
Föreningen har nyttjanderätten till 63 garageplatser i Bergrumsgaraget.

unsplash